Bruksrestaurangen

Brukets A la Carte

Varmrätter:

(Msc) Smörstekt Hjälmargös, Fiskad av Anders på Torps gård, örtpotatis, vitvinssås, forellrom, dill- och gräslökslungad delikatesspotatis/gulbeta/polkabeta, krasse

395:-

(Msc) Moules Frites, blåmusslor från Västkusten slungade i vittvin och grädde, pommes och aioli

315:-

(Asc) Brukets Rimmade Lax örtstuvad potatis med betor, forellrom, citron, grönt

295:-

(Msc) Vår berömda räksmörgås på rågkaka med handskalade räkor, forellrom, kokt KRAV-märkt ägg, hyvlad rödlök, tomat, ättiksgurka, jungfrusallad, krasse, örter

295:-

(Veg) Eldostburgare från Jurss Mejeri: Rostat briochebröd, dragonmajonnäs, syrad rödlök, frasig delikatesspotatis, hemgjord tomatmarmelad, grönt

275:-

(Veg) Frasig Camembert från Jurss Mejeri: Brukets knapriga potatis, tomatmarmelad, dragonmajonnäs, Eko-sallad, picklade gulbetor, dillgurka, syrad rödlök

275:-

(LOKALPRODUCERAT) Brukets Hamburgare på lokalproducerad nötfärs från Gorgholmens gård i Hälleforsnäs: Rostat briochebröd, knaprigt bacon, lagrad ost, Eko-sallad, frasig delikatesspotatis, tomatmarmelad, dragonmajonnäs

275:-

(DALSJÖFORS) Klassisk Steak Tartar (Råbiff) på svensk OXFILÈ, äggula, rödlök, dijonsenap, kapris, cornichoner, aioli, pommes frites

325:-

(Svenskt) Smörstekt Svensk Entrecote, ÄKTA smörbearnaisesås, rödvinssås, pommes frites, tomat- och rödlökssallad

395:-

Carpaccio på nötinnanlår, brynt citronsmör-majonnäs, rostad lök, picklad lök, kapris, sallad krasse, riven ost från Jürss mejeri, frasiga pommes.

275:-

(Svenskt) Caesarsallad med svensk gårdskycklingfilé, knaprigt bacon, västerbottensost, frasiga krutonger

275:-

Förrätt:

(Msc) Tore Wretmans Skagenröra på briochetoast, toppad med Löjrom från Mälaren anno 2021 (Stallarholmen), citron och dill

215:-

Carpaccio på nötinnanlår, brynt citronsmör-majonnäs, rostad lök, picklad lök, kapris, sallad, krasse, riven ost från Jürss mejeri

215:-

(DALSJÖFORS) Klassisk Steak Tartar (Råbiff), rödlök, dijonsenap, cornichoner, äggula

195:-

(Veg) Friterade kronärtskockor med citron och soja och limemajonnäs, örter

175:-

Tilltugg:

Rökta saltiga mandlar
75:-

Gårdschips med tryffelsmak
65:

Barnmeny:

Hamburgare med smält ost, pommes, ketchup, brukets sallad

95:-

(Ekologiska) Stekta pannkakor (3st), jordgubbssylt, Grinda gårdsglass

95:-

Desserter:

(Klassiker) Creme brulle: Grinda gårdsglass, bär, crumbles

165:-

(Klassiker) Friterad Camembert Från Jurss Mejeri: Varma hjortron, Grinda gårdsglass

165:-

(Gott!!) Varm chokladfondant, Grinda gårdsglass, salt karamellsås med smak av citron

165:-

3-rättersmeny:

Förrätt:
Tore Wretmans Skagenröra på toast, toppad med löjrom från Mälaren, citron och dill.

Varmrätt:
(Msc) Smörstekt Hjälmargös, Fiskad av Anders på Torps gård, örtpotatis, vitvinssås, forellrom, dill- och gräslökslungad delikatesspotatis/gulbeta/polkabeta, krasse

Alt
(Svenskt) Smörstekt Svensk Entrecote, bearnaisesås, rödvinssås, pommes frites, tomat- och rödlökssallad

Dessert:
(Klassiker) Creme brulle: Vaniljglass från Grinda Gård, bär, rostad vit choklad

750:-