Bruksrestaurangen

Brukets A la Carte 2025

Förrätter:

(Msc) Tore Wretmans Skagenröra toppad med löjrom från Mälaren (Stallarholmen), smörstekt brioche, citron och krasse.

215:-

Carpaccio på nötinnanlår, rostad lök, picklad rödlök, kapris, aioli, riven ost från Jürss mejeri, krasse

215:-

(Veg) Friterade kronärtskockor med parmesancréme, färsk lime, krasse

195:-

A la carte serveras tisdag-lördag 11:30-16:00

Varmrätter:

WIENERSCHNITZEL på kalvytterfilé, kapris och ansjovissmör, citron, pommes frites

315:-

(Asc) Smörstekt FJÄLLRÖDING, färsk gurka, gul/polkabeta romsås, kulpotatis, krasse.

395:-

(Msc) Brukets berömda RÄKSMÖRGÅS, rågkaka från Brukets Stenugnsbageri, handskalade räkor, dragonmajonnäs, forellrom, ägg, citron, sallad,

295:-

(Msc) MOULES FRITES, blåmusslor från västkusten, krispiga pommes, hemgjord aioli

295:-

(Lönneberga) CAESARSALLAD, krsipig romansallad, kryddrostad svensk kyckling, riven ost från Jürss mejeri

275:-

CARPACCIO på nötinnanlår, rostad lök, picklad rödlök, kapris, aioli, riven ost från Jürss mejeri, pommes frites krasse

275:-

Bruksrestaurangens klassiker:

(Ekologisk) (Veg) ELDOSTBURGARE från Jürss mejeri, rostat bröd från Bruketsbageri, dragonmajonnäs, picklad rödlök, knaprig potatis, hemgjord tomatmarmelad, grönt.

275:-

(Sörmländsk) BRUKETS HAMBURGARE på lokalproducerad nötfärs från Sörmland, rostat bröd från bruketsbageri, bacon, ost från Jürss mejeri, knaprig potatis, tomatmarmelad, dragonmajonnäs, grönt.

275:-

(STEAK TARTAR = RÅBIFF) på SVENSK HÄNGMÖRAD OXFILÉ, äggula, rödlök, dijonsenap, kapris, cornichoner, aioli, pommes frites

345:-

(Msc) Smörstekt MÄLARGÖS från Stallarholmen, Sandefjordssås, forellrom, krasse, dill-och gräslöks slungad potatis.

395:-

(Svenskt) Smörstekt Svensk ENTRECOTE från Dalsjöfors, dragoncréme, rödvinssås, pommes frites, tomat- och rödlökssallad

395:-

(Asc) Brukets RIMMADE LAX med forellromsstuvad potatis med dill och gräslök, krasse

315:-

 

Barnmeny:

(Sörmländsk) Köttfärssås på Sörmländsk nötfärs med pasta 

95:-

(EKOLOGISK) Pannkakor 3st med sylt och Grinda Gårdsglass

95:-

Desserter:

Créme brûlée med färska bär och hallon sorbet.

165:-

Varm chokladfondant med färska bär och Grinda Gårdsglass.

165:-

En kula glass eller sorbet med färska bär.

65:-

3-rättersmeny:

Förrätt:

(Msc) Tore Wretmans Skagenröra toppad med löjrom från Mälaren (Stallarholmen), smörstekt brioche, citron och krasse.

Varmrätt:

(Msc) Smörstekt Mälargös från Stallarholmen, Sandefjordssås, forellrom, krasse, dill-och gräslöks slungad potatis.

Alt

(Svenskt) Smörstekt Svensk Entrecote från Dalsjöfors, dragoncréme, rödvinssås, pommes frites, tomat- och rödlökssallad

Dessert:

Créme brûlée med färska bär och hallonsorbet.

750:-