Brukets A la Carte 2025
Förrätter:
(Msc) Tore Wretmans Skagenröra toppad med löjrom från Mälaren (Stallarholmen), smörstekt brioche, citron och krasse.
215:-
Carpaccio på nötinnanlår, rostad lök, picklad rödlök, kapris, aioli, riven ost från Jürss mejeri, krasse
215:-
(Veg) Friterade kronärtskockor med parmesancréme, färsk lime, krasse
195:-
A la carte serveras tisdag-lördag 11:30-16:00
Varmrätter:
WIENERSCHNITZEL på kalvytterfilé, kapris och ansjovissmör, citron, pommes frites
315:-
(Asc) Smörstekt FJÄLLRÖDING, färsk gurka, gul/polkabeta romsås, kulpotatis, krasse.
395:-
(Msc) Brukets berömda RÄKSMÖRGÅS, rågkaka från Brukets Stenugnsbageri, handskalade räkor, dragonmajonnäs, forellrom, ägg, citron, sallad,
295:-
(Msc) MOULES FRITES, blåmusslor från västkusten, krispiga pommes, hemgjord aioli
295:-
(Lönneberga) CAESARSALLAD, krsipig romansallad, kryddrostad svensk kyckling, riven ost från Jürss mejeri
275:-
CARPACCIO på nötinnanlår, rostad lök, picklad rödlök, kapris, aioli, riven ost från Jürss mejeri, pommes frites krasse
275:-
Bruksrestaurangens klassiker:
(Ekologisk) (Veg) ELDOSTBURGARE från Jürss mejeri, rostat bröd från Bruketsbageri, dragonmajonnäs, picklad rödlök, knaprig potatis, hemgjord tomatmarmelad, grönt.
275:-
(Sörmländsk) BRUKETS HAMBURGARE på lokalproducerad nötfärs från Sörmland, rostat bröd från bruketsbageri, bacon, ost från Jürss mejeri, knaprig potatis, tomatmarmelad, dragonmajonnäs, grönt.
275:-
(STEAK TARTAR = RÅBIFF) på SVENSK HÄNGMÖRAD OXFILÉ, äggula, rödlök, dijonsenap, kapris, cornichoner, aioli, pommes frites
345:-
(Msc) Smörstekt MÄLARGÖS från Stallarholmen, Sandefjordssås, forellrom, krasse, dill-och gräslöks slungad potatis.
395:-
(Svenskt) Smörstekt Svensk ENTRECOTE från Dalsjöfors, dragoncréme, rödvinssås, pommes frites, tomat- och rödlökssallad
395:-
(Asc) Brukets RIMMADE LAX med forellromsstuvad potatis med dill och gräslök, krasse
315:-
Barnmeny:
(Sörmländsk) Köttfärssås på Sörmländsk nötfärs med pasta
95:-
(EKOLOGISK) Pannkakor 3st med sylt och Grinda Gårdsglass
95:-
Desserter:
Créme brûlée med färska bär och hallon sorbet.
165:-
Varm chokladfondant med färska bär och Grinda Gårdsglass.
165:-
En kula glass eller sorbet med färska bär.
65:-
3-rättersmeny:
Förrätt:
(Msc) Tore Wretmans Skagenröra toppad med löjrom från Mälaren (Stallarholmen), smörstekt brioche, citron och krasse.
Varmrätt:
(Msc) Smörstekt Mälargös från Stallarholmen, Sandefjordssås, forellrom, krasse, dill-och gräslöks slungad potatis.
Alt
(Svenskt) Smörstekt Svensk Entrecote från Dalsjöfors, dragoncréme, rödvinssås, pommes frites, tomat- och rödlökssallad
Dessert:
Créme brûlée med färska bär och hallonsorbet.
750:-