Bruksrestaurangen

Brunchmeny

Fördrink:

Hemgjord äppeldrink med ingefära och mynta

Kallt/chark:

(Msc) Tore Wretmans Skagenröra
(Msc) Gubbröra på Grebbestads Ansjovis
(Msc) Öjebyröra (kräftröra)
(Asc) Varmrökt lax i pepparrotsrulle toppad med forellrom
(Asc) Gravlax tartar
(Dalsjöfors) Råbiff på svensk oxfilé toppad med aioli
(Msc) Räkor med aioli
Brukets Clubsandwich med svenskt bacon
Caesarsallad med riven västerbottensost
Charkbricka
(Eko) Ostar från Jürss mejeri med tomatmarmelad
Croissant från Brukets Stenugnsbageri

Varmt:

(Sve) knaprigt bacon
(Stallarholmen) Salsiccia från korvmakare Lasse Dahlén
KRAV-märkt tryfferad äggröra
Parmesanpommes med äkta smörbearnaise
(Msc) hummersoppa
(Lokalproducerad) Miniburgare på Sörmländs nötfärs
(Msc) Rockefeller ostron
(Msc) Moules Frites (Vin, grädde, blåmusslor)
Chevre Chaud (gratinerad getost)
Friterad kronärtskockor med parmesankräm
 

Dessert:

Ostar från Jürss mejer 

Pannacotta

Fruktfat

Färska bär

Twist

Lemon tart

Goda saker från Brukets Stenugnsbageri

550:-/pp

(Med reservation för ändringar)

Boka på: info@axellent.se

Brunchen serveras första söndagen i månaden förutom januari, juli, augusti och december